- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Свет бруји о „скандалу“ у финалу: „Нема никаквог смисла...“ /видео/

© AP Photo / Luca BrunoКилијан Мбапе љуби трофеј Лиге нација које је освојио са Француском
Килијан Мбапе љуби трофеј Лиге нација које је освојио са Француском - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Голом Килијана Мбапеа у финалу Лиге нација репрезентација Француске дошла је до победе над Шпанијом од 2:1, али је утакмица остала у сенци скандала због тога што је победоносни гол постигнут из офсајда.
Французи су у полуфиналу савладали Белгијанце, а затим и Шпанце после неизвесне завршнице у којој су губили са 1:0.
После поготка Ојарсабала изједначио је феноменалним ударцем Карим Бензема, а онда у 80. минуту резултат на 2:1 поставио Мбапе.
Како тврде Шпанци, а и како делује на поновљеном снимку – из офсајда.
„Ово је био очигледан офсајд. Судија ми је рекао да сам покушао да ударим лопту. Шта је требало да урадим? Да се померим и да га пустим да неометано оде ка голу? Изгледа да је правило баш такво“, рекао је Гарсија.
Штопер Барселоне Ерик Гарсија био је тај због којег је Мбапе, иако је био у офсајду, успео да постигне гол, а разлог је једноставан, али нелогичан.
Наиме, иако је ВАР показао да је Француз у недозвољеној позицији, то што је Гарсија покушао, односно на тренутак успео да пресече лопту која је ишла ка њему је Мбапеа вратило у дозвољену позицију.
Иако Гарсија није знао да ли је противник иза његових леђа у офсајду и иако је једино нормално у његовој позицији да проба да пресече лопту, правило за које готово нико није знао донело је тријумф Француској.
„Чак су и Французи били у фазону: 'Ово је био офсајд, како ми сад водимо?'“.
„Ово (правило) кажњава дефанзивца који само жели да пресече лопту“.
„Изгледа да ја стварно не разумем правило о офсајду!“.
„Ако се гол важи због тога што је Гарсија закачио лопту, или је неко баш, баш погрешио, или ово правило под хитно мора да се мења“.
Ово су били само неки од коментара на популарној друштвеној мрежи Редит, а утисак је као да ни фудбалери на терену нису знали да се ово правило о офсајду примењује на овакав начин.
„Нама на терену је други гол изгледао као офсајд. Судија нам је рекао да је Ерик Гарсија покушао да удари лопту, па је офсајд поништен, али то нема никаквог смисла. Он је само покушао да пресече пас, није узео лопту па онда изгубио контролу над њом“, љутито прокоментарисао Серхио Бускетс.
Тадић после неправде: „Не знам како то нису свирали“ /видео/
Утишати Лисабон или отићи у „пакао“
ФСС тражи казне за Косово и Шаћирија, приведен провокатор с јакном ОВК!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала