Слушајте Sputnik
  Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић

  У Енергији Спутњика: Шта привредници замерају Комори?

  Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић
  Преузмите краћи линк
  119250

  У Енергији Спутњика бавимо се темом обавезног чланства које уводи Привредна комора Србије од 1. јануара 2017. године, конкретно — уставном утемељеношћу закона о Привредној комори Србије.

  Наиме, део привредника не пристаје на усвајање обавезног чланства у Привредној комори Србије и поручује да не треба Комора да их обавезује да постану њени чланови јер они сами знају да процене свој интерес.

  Питања су, дакле, шта треба Комора да им понуди као услугу да би их мотивисала да јој се добровољно прикључе. Шта привредници замерају Комори? Заступа ли она њихове интересе на прави начин?

  Чланарина, како то неки представљају, није једини проблем али је заправо велики намет.

  Јелица Путниковић разговара са председником Удружења за заштиту уставности Савом Манојловићем, и директором компаније „Мона“ Урошем Момировићем.

  Манојловић упозорава да је обавезно чланство неуставно и у супротности са зајамченим правом у Уставу Србије (Члан 55) да се остане ван сваког удружења. Удружење за заштиту уставности и законитости предало је Уставном суду Предлог за оцену уставности обавезног чланства у Привредној комори. Шта је конкретно тражено од Уставног суда?

  Привреднике подржавају и посланици — 47 посланика Скупштине Србије подржало је овај предлог.

  Слушајте нас и даље на таласима Студија Б.

   

  Тагови:
  енергија, Србија
  Стандарди заједницеДискусија
  Коментариши преко Facebook налогаКоментариши преко Sputnik налога

  Сви коментари

  • Marko
   Nečuveno kakav bezobrazluk šačice birokrata, njih par stotina krpelja, koji su se ubacili u Privrednu komoru primaju nezarađene i neprimereno visoke plate. Obavezno članstvo u Privrednoj Komori Srbije, gospodo birokrate, vam je isto što i bavezno članstvo u Evropskoj Uniji, ili to vam je isto što i obavezno članstvo u NATO-u, ili to vam je isto što......... Prvo, ko je danas predsednik Privredne komore Srbije, a ko su bili predsednici Privredne komore u prethodnom periodu? Lakše bi nam bilo reći ko nisu bili....evo, ako neverujete, a vi proverite, oni pre svega nisu bili PRIVREDNICI i nije ih izabrala PRIVREDA, nego su bili članovi partije i izabrala ih je partija. Sad ti isti neradnici, i krpelji daju sebi za pravo da uvedu harač privredi (narodu) i da u zdravlju i veselju troškare otete pare, a pošto im inače niko nikada ništa nebi ni dao, a kamo li platio, silnici su se drznuli da otimaju, tj. da primene prinudu (Kako drugačije razumeti obavezno članstvo???)......Harač, koji oni zovu OBAVEZNA ČLANIRINA, je otimačina od jadne i bedne Srpske privrede, koja je odavno ubijena. Neradnici pravac na tržište, pa sami sebi zaradite plate, a ne da se kunete u liberalno tržište u strana ulaganja, u strane banke, a ovamo cvrc, vi bi da prinudom i diktaturom ostvarujete vaše privilegije od mrske vam Srpske privrede.. Ukoliko niste u mogućnosti da zaradite sebi za plate, zna se šta vas sleduje....STEČAJ. Zakon mora da bude isti i za vas i za nas. A kad odete u stečaj i ostanete bez posla, onda konkurišite za posao u nekoj od hvaljenih stranih investicija, pa će te videti, kako zaista živi narod u Srbiji, koji ne prima platu iz obaveznih članarina.
  Прикажи нове коментаре (0)